Echte Bakkersgilde

Desem borrelbrood

      1    Desem brood

140g    Gedroogde ham naar keuze (bijv. Prosciutto di Parma)

150g    Geraspte kaas belegen

      2    Bollen Mozzarella

1 pot   Zongedroogde tomaten

10g     Basilicum

           Honing

BEREIDING

(Bereidingstijd: ca. 20 minuten)

Verwarm de oven (of BBQ) voor op 180C.

Snijd het desem brood eerst verticaal in met een broodmes en vervolgens horizontaal. Houd tussen de snedes een afstand van ongeveer 2 cm. Zorg ervoor dat je het brood niet te diep insnijdt. 

Snijd vervolgens de gedroogde ham, mozzarella en zongedroogde tomaten in stukjes. Verbreed de insnedes met de hand en vul deze allemaal op met de mozzarella en 2/3e van de geraspte kaas. Vul daarna de insnedes met de gedroogde ham en zongedroogde tomaten. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas. Top het brood af met wat honing voordat het de oven in gaat.

Zet het brood circa 10 minuten in de oven (of BBQ) tot de kaas lekker gesmolten is. 

Scheur de basilicum blaadjes in stukje en verdeel dit als laatste over het brood.

Serveer op een mooie plank en borrelen maar! 

BBQ-plukbrood-liggend

Echte Bakkersgilde

Agro Business Park 98
6708 PW Wageningen
0317-424342

Wil je contact opnemen met een van onze Echte Bakkers, kijk dan bij de contactgegevens van jouw dichtstbijzijnde bakker.