Echte Bakkersgilde

?Volg jij ons al

Onze specialiteiten

Het Echte Bakkersgilde ontwikkelt, in samenwerking met haar Gildepartners, regelmatig nieuwe producten waarmee de Echte Bakker zich kan onderscheiden. De grondstoffen en recepturen die voor deze producten nodig zijn, zijn alleen voor Echte Bakkers verkrijgbaar. Unieke Gildebroden die exclusief bij de Echte Bakker te koop zijn. Vraag er eens naar, de bakker zal je graag laten proeven.

GildeKorn, al meer dan 22 miljoen stuks verkocht!

 

Verrassing
De karakteristieke kleur van GildeKorn doet vermoeden dat het een zwaar brood is. Maar… het is juist verrassend licht en fijn van structuur! Het heeft een nootachtige smaak door de geroosterde mout die erin zit. Dit mout zorgt ook voor de malsheid van het brood.

6 granen en volkoren
GildeKorn is een volkoren meergranenbrood. De hele (vermalen) graankorrel wordt gebruikt. Daarnaast zitten in het brood 6 granen: tarwe, rogge, gerst, haver, gierst en mais.

Zaden en pitten
Naast de granen en volkoren is dit brood ook nog eens rijkelijk gevuld met lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Deze zaden en pitten geven GildeKorn een vol karakter.

Achtergrond-GildeSpelt-Extra-2014-liggend

GildeSpelt Extra

100% spelt
Speciaal voor De Echte Bakker is dit unieke speltbrood ontwikkeld. De basis van GildeSpelt Extra is 100% speltbloem waaraan gebroken, gepofte speltkorrels zijn toegevoegd. Het milde aroma van spelt komt hierdoor nog beter tot zijn recht.

Zaden en pitten
Naast de gepofte spelt zijn ook gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine in het brood verwerkt. Met name zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren. De gepofte speltkorrels en lupine zorgen voor een stevige boterham met een Extra bite.

gildemais-640x480

GildeMais

Extra mais
GildeMais is niet zomaar een maisbrood! Het is een uniek brood met een twist. In GildeMais is namelijk een extra ingrediënt toegevoegd: rode millet. Millet behoort tot de familie van gierstsoorten dat bestaat uit kleine ronde korreltjes en bevat geen glutenvormende eiwitten. Rode millet is onder andere rijk aan magnesium en vitamine B.

Het brood wordt gebakken van een deel bloem en een deel volkorenmeel. Naast de verrijking met rode millet bevat GildeMais ook boekweit en pompoenpitten. Een heerlijk brood die je alleen bij De Echte Bakker vindt.

Eet je GildeFit

Een brood dat niet alleen lekker is, maar ook past bij een bewuste en gezonde levensstijl. Om te beginnen bevat GildeFit 48% minder koolhydraten dan een ‘normaal’ volkorenzadenbrood. Daarmee past het uitstekend in een koolhydraatarm dieet. Daarnaast is GildeFit ook nog eens 100% volkoren. 

Voor sterke spieren
GildeFit is eiwitrijk. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding en groei van spieren en ze helpen bij de instandhouding van gezonde botten.

Snel voldaan
GildeFit is vezelrijk. Het bevat bijna 2,5 keer zoveel vezels als een standaard volkorenzadenbrood. Dat geeft sneller een voldaan gevoel en draagt bij aan een goede spijsvertering.

100% Vegan
GildeFit bevat geen ingrediënten van dierlijke afkomst.

Vertrouwde bite
Het is gelukt om het koolhydraatgehalte te verlagen en de vertrouwde bite van brood te behouden.

GildeGoud

GildeGoud

Goudbruin en zacht
GildeGoud is een tarwebrood met een goudbruine broodkruim en een zachte kruimstructuur. Doordat het brood ook geen zaden of pitten bevat is GildeGoud een toegankelijk en fijn te eten brood.

Mout
Naast tarwebloem bevat GildeGoud ook gerstemoutmeel. Gerstemout onstaat door de gerstkorrel eerst te kiemen en daarna te drogen. Dit moutmeel geeft het brood de lekkere nootachtige smaak die ongetwijfeld ook bij je in de smaak valt.

Bunderbrood

Bunderbrood

Bunderbrood is niet alleen een lekker dagelijks brood, maar ook nog eens gezond. Het zit namelijk boordevol calcium. Met drie sneetjes Bunderbrood krijgt u al 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium binnen.

Belangrijke voedingsstoffen
Omdat Bunderbrood is gemaakt van meerdere granen (tarwe, rogge en maïs) en zaden (zonnebloempitten en lijnzaad) bevat het veel belangrijke voedingsstoffen zoals voedingsvezels, eiwitten, calcium en gezonde Omega-3 vetten. Bunderbrood bevat zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood.

Volle smaak
Dit donkere brood is rijk gevuld. Het dankt zijn volle karakter aan de beste roggevlokken en geroosterde tarwevlokken.

Achtergrond-Zonnebloembrood-2019-vierkant

Zonnebloembrood

De juiste energie
Met de lekkere zonnepitten krijg je alle goeds van de natuur binnen: onverzadigde vetzuren, magnesium, ijzer, calcium en vezels.

Pit, pit en nog eens pit
Behalve zonnepitten bevat dit brood ook lijnzaad en sesamzaad. Er zit dus nog meer pit in dan de naam doet vermoeden. Geroosterde mout en fijne hazelnoot maken de smaak van dit zonnige brood compleet.

Complete smaak
Het brood is, door de oliën uit de verschillende granen en zaden, heel erg mals. Zonnebloempitten zijn relatief zacht, maar zorgen wel voor een lekkere ‘bite’.

Keuzevrijheid lokale Echte Bakkers

Het Echte Bakkersgilde stimuleert eigen ondernemerschap. Hierdoor krijgen de aangesloten Echte Bakkers de vrijheid om eigen keuzes te maken. Dit geldt ook voor het aanbieden van de Gildebroden; het is aan hen om te bepalen of ze dit opnemen in hun assortiment. Zodoende is het mogelijk dat uw Echte Bakker één of meerdere Gildebroden niet voert. Dit neemt uiteraard niet weg dat je ook bij deze Echte Bakker aan het juiste adres bent voor mooie, verse broden. 

Echte Bakkersgilde

Agro Business Park 98
6708 PW Wageningen
0317-424342

Wil je contact opnemen met een van onze Echte Bakkers, kijk dan bij de contactgegevens van jouw dichtstbijzijnde bakker.