Van der Steen, De Echte Bakker uit Made is de winnaar van de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Ze wonnen de trofee ook in 2016 en staan sindsdien ieder jaar in de finale. De tweede plek is dit jaar voor, Sjaak Doeleman, De Echte Bakker uit Werkhoven die met amandelstaven vaker hoge ogen gooide maar nu voor het eerst op het podium staat met het paasbrood. Willem Steenbergen uit Meppel behaalde het brons. In januari ontvingen ze de 3e prijs Beste Echte bakker en in de finaleronde van de paasbroden is Steenbergen een vaste waarde.
Afgelopen weken hebben 67 Echte Bakkers in totaal 112 paasbroden ingestuurd voor de voorrondes van de keuring. Bij twaalf finalisten is gisteren een paasbrood gekocht in de winkel. De finalekeuring is uitgevoerd door keurmeester Ton Deegenaars van Royal Steensma, technisch adviseur Paul Thomas van Puratos en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam. Zij discussieerden eerst volop over de smaak en eeteigenschappen van de broden; twee onderdelen in de keuring die dubbel tellen in het eindcijfer.
De Paasbroodkeuring is voor veel bakkers de aanjager om te starten met het paasassortiment. Zo kunnen ze tijdig de puntjes op de i zetten en hun topkwaliteit tonen aan alle klanten door het sterrenpromotiemateriaal. De keurmeesters zien een goede kwaliteit van inzendingen. Vooral het uiterlijk scoort hoog dit jaar. Ton: “Ik doe deze keuring nu voor het derde jaar en ik zie de kwaliteit echt wel stijgen. Bij het overgrote deel van de inzendingen kun je zien dat veel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de broden.”
Jeroen van der Steen reageert erg blij als de keurmeesters hem het goede nieuws meedelen: “YES! Ik ben hier zó blij mee!” De keurmeesters laten weten dat hij een prachtig brood heeft gebakken en het verschil maakt op de heerlijke smaak en rijkelijke vulling.