Index Background

Croissant

Of je nu liever van een ham kaas croissant geniet of van een roomboter croissant, je bent bij De Echte Bakker aan het juiste adres. Prachtige dunne laagjes bladerdeeg met de hand gerold, het ambacht spat er vanaf! Luchtig van binnen, knapperig van buiten. Heerlijk voor bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje.

Speculaas

Speculaas, een echte lekkernij van de bakker. Of je nu houdt van speculaasjes of gevulde speculaas, de lekkerste speculaas producten haal je bij De Echte Bakker. Voor de gevulde speculaas wordt er echt amandelspijs gebruikt. Dit is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. In grovere amandelspijs zijn de stukjes amandel iets groter en proef je de noten nog beter. Natuurlijk proef je in ieder speculaas product de lekkerste speculaaskruidenmix. De verhouding van deze mix is vaak het geheim van de bakker. Zo maakt iedere Echte Bakker speculaas met een unieke smaak. Voor de lekkerste speculaas producten ga je naar De Echte Bakker.

Tompouce

Een oranje tompouce met het WK of met Koningsdag, een mini tompouce voor met je verjaardag, een traditionele roze tompouce als er iemand op bezoek is of gewoon lekker als tussendoortje; een tompouce is altijd een goed idee! Bij De Echte Bakker zijn de tompoucen altijd kraakvers. Heerlijk luchtig roomboterbladerdeeg gevuld met banketbakkersroom en afgewerkt met een laagje fondant. Om je vingers bij af te likken!

Editorial Image

Desembrood

Desembrood is een heerlijk authentiek brood met een verrassende smaak. Het brood is niet gerezen door gist maar door desem, dat maakt het net even anders. De bakker maakt hiervoor een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste microflora van bacteriën en gisten, die van nature aanwezig zijn. Dit wordt een desem genoemd. Deze bacteriën en gisten doen het beslag opborrelen en verspreiden de fris-zure geur. Bij het bereiden van het deeg wordt er iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen.    De lange rijstijd geeft desembrood een volle en rijpe smaak. Daarnaast heeft desembrood een heerlijke krokante korst en een stevige nog onregelmatige structuur.    Voor een uniek en heerlijk desembrood ga je naar De Echte Bakker. Of je nu gaat voor een standaard desem, of een gevulde variant. Laat je verrassen door de smaakcombinaties!

Editorial Image

Uniek assortiment

Nieuwsgierig naar het assortiment van De Echte Bakkers? Bekijk dan de webshop van jouw bakker of ga langs in de winkel. Iedere Echte Bakker is namelijk uniek en heeft zijn eigen assortiment. Dit geldt ook voor het aanbieden van de Gildebroden; het is aan hen welke Gildebroden zij eventueel opnemen in het assortiment. Dit neemt uiteraard niet weg dat je ook bij deze Echte Bakkers aan het juiste adres bent voor de meest verse en lekkerste broden.

Editorial Image

Exclusieve Gildebroden

De Echte Bakker verkoopt ook unieke broden. Deze broden worden Gildebroden genoemd. Alleen Echte Bakkers hebben de recepturen en het recht om deze heerlijke broden te bakken en te verkopen. In samenwerking met de zogenoemde GildePartners zijn deze recepturen opgesteld. De exclusieve Gildebroden zijn GildeKorn, GildeSpelt Extra, GildeFit, GildeMais, GildeGoud en Bunderbrood.

Editorial Image

GildeKorn

GildeKorn is een donker volkoren meergranenbrood. Er zijn 6 soorten graan in dit brood verwerkt: tarwe, rogge, gerst, haver, gierst en mais. De karakteristieke kleur van GildeKorn doet vermoeden dat het een zwaar brood is. Maar het is juist verrassend licht en fijn van structuur.     Het brood heeft een nootachtige smaak door de geroosterde mout die erin zit verwerkt. Het mout zorgt ook voor de malsheid van het brood.    Naast de granen is dit brood ook nog eens rijkelijk gevuld met lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Deze zaden en pitten geven GildeKorn een vol karakter.   

Editorial Image

GildeSpelt Extra

Speciaal voor De Echte Bakker is dit unieke speltbrood ontwikkeld. De basis van GildeSpelt Extra is 100% speltbloem waaraan gebroken, gepofte speltkorrels zijn toegevoegd. Het milde aroma van spelt komt hierdoor nog beter tot zijn recht.    Naast de gepofte spelt zijn ook gezonde zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad en lupine in het brood verwerkt. Met name zonnebloempitten en lijnzaad bevatten veel nuttige onverzadigde vetzuren. De gepofte speltkorrels en lupine zorgen voor een stevige boterham met een Extra bite.

Editorial Image

 

GildeFit

Een ideaal brood dat past bij een bewuste levensstijl! GildeFit bevat 48% minder koolhydraten dan een ‘normaal’ volkorenzadenbrood én is ook nog eens 100% volkoren. Het brood is verder eiwitrijk, vezelrijk én 100% vegan. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding en groei van spieren en ze helpen bij de instandhouding van gezonde botten. Het hoge vezelgehalte (2,5 keer zoveel vezels als een standaard volkorenzadenbrood) geeft sneller een voldaan gevoel en draagt bij aan een goede spijsvertering.    Met de receptuur van GildeFit is het De Echte Bakker gelukt om het koolhydraatgehalte te verlagen en de vertrouwde bite van brood te behouden. Proef het zelf!

Editorial Image

GildeMais

GildeMais is niet zomaar een maisbrood! Het is een uniek brood met een twist. In GildeMais is namelijk een extra ingrediënt toegevoegd: rode millet. Millet behoort tot de familie van gierstsoorten. Rode millet is onder andere rijk aan magnesium en vitamine B.    Het brood wordt gebakken van een deel bloem en van een deel volkorenmeel. Naast de verrijking met rode millet bevat GildeMais ook boekweit en pompoenpitten.     Een heerlijk brood die je alleen bij De Echte Bakker vindt.

Editorial Image

GildeGoud

GildeGoud is een tarwebrood met een goudbruine broodkruim en een zachte kruimstructuur. Doordat het brood ook geen zaden of pitten bevat is GildeGoud een toegankelijk en fijn brood om te eten. Naast tarwebloem bevat GildeGoud ook gerstemoutmeel. Gerstemout ontstaat door de gerstkorrel eerst te kiemen en daarna te drogen. Het moutmeel geeft het brood de lekkere nootachtige smaak die ongetwijfeld ook bij jou in de smaak valt. De smaakeigenschappen van dit brood zijn te vergelijken met witbrood, waardoor het een zeer toegankelijk brood is voor jong én oud. 

Editorial Image

Bunderbrood

Bunderbrood is een heerlijk brood gemaakt met zeven verschillende soorten granen en zit boordevol calcium. Door de verschillende granen en zaden bevat het zelfs meer belangrijke voedingsstoffen dan volkorenbrood. Bovendien bevat het ook nog veel gezonde omega-3 vetzuren.    Bunderbrood dankt zijn volle karakter aan de roggevlokken en geroosterde tarwevlokken. Een brood om van te smullen!

Echte BakkersgildeEchte Bakkersgildesinds 1967
© 2023